Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسمی مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان   در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت: در حال حاضر شهر زاهدان از لحاظ منابع تأمین آب پایدار در بحرانی ‌ترین شرایط قرار دارد، موقعیت استقرار این شهر به گونه‌ای است که هیچ گونه منابع تأمین آب پایدار چه از نوع زیرزمینی یا سطحی برای این شهر ۷۰۰ هزار نفری وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود:در شرایطی که جمعیت زاهدان رو به افزایش و میزان دسترسی به آب در حال کاهش است میزان آب ورودی از چاه نیمه‌ها به زاهدان جوابگوی روزهای گرم سال و پیک مصرف نیست به طوری که ۳۵ درصد جمعیت این کلانشهر در تابستان‌ها به دلیل کمبود ۸۰۰ لیتر بر ثانیه ای آب دچار تنش آبی می‌شوند.

ظرفیت تأمین و توزیع آب با نیاز آبی جمعیت زاهدان در شرایط پیک مصرف یکسان نیست

علیرضا قاسمی  بیان کرد: ظرفیت تأمین و توزیع آب با نیاز آبی جمعیت زاهدان در شرایط پیک مصرف یکسان نیست که به منظور جبران بخشی از کمبود آب این کلانشهر طرح ‌های کوتاه مدتی توسط این شرکت اجرایی شد و اجرایی شدن طرح های بلند مدت و بهره‌مندی از منابع آبی پایدار نیازمند نگاه ملی‌ست.

او  اذعان کرد: نیاز آب زاهدان با جمعیت بیش از ۶۰۰ هزار نفر بر اساس آمار سال ۹۵ در پیک مصرف معادل ۲ هزار و ۵۵۰ لیتر در ثانیه است که در شرایط فعلی در مجموع هزار و ۷۵۰ لیتر در ثانیه تأمین و توزیع می‌شود و با کمبود ۸۰۰ لیتر در ثانیه ای آب مواجه هستیم.

این مقام مسئول با اشاره به گرمای شدید و کاهش منابع آبی، اظهار کرد: کاهش نزولات آسمانی، افزایش جمعیت و نیاز روزافزون مردم، بحران آب را تشدید کرده است.

او  اضافه کرد: یکی از برجسته ترین مواردی که باید به آن توجه کنیم نوع زندگی مردم است. امروز مردم آب بیشتری را برای گذراندن امورات روزمره خود مصرف می کنند. بنابراین زمانی که همه اینها را در کنار هم بگذاریم، متوجه می شویم که تراز منابع و مصارف ما با یکدیگر یکسان نیست و باید به صورت ویژه به سمت مدیریت مصرف آب حرکت کنیم.

اهمیت اجرای خط دوم انتقال آب از چاه نیمه ها و پروژه تهلاب

قاسمی با اشاره به راهکارهای ارائه شده برای برون رفت از تنش آبی زاهدان، اظهار کرد: پیش بینی رشد جمعیت برای تأمین کمبود آب از سال های قبل انجام شد که به همین منظور خط دوم انتقال آب از چاه نیمه به زاهدان مطرح شده و در حال اجراست.

او  افزود: یکی دیگر از طرح های مهم که می‌تواند ناجی تنش آبی شهر زاهدان باشد، پروژه انتقال آب از دشت تهلاب در مجاورت مرز پاکستان است که مطالعات آن توسط شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان انجام شد.

قاسمی اضافه کرد: پیگری‌های لازم به منظور شروع عملیات اجرایی این طرح به عنوان یکی از منابع تأمین آب پایدار برای شهر زاهدان در حال انجام است که امیدواریم این طرح با تصویب و تأمین اعتبار مورد نیاز عملیاتی شود.

آخرین وضعیت برنامه های کوتاه مدت برای جبران تنش آبی

او  با اشاره به اقدامات کوتاه مدت جهت کمبود بخشی از تنش آبی شهر زاهدان، تصریح کرد: در سال گذشته ۲ پروژه‌ مهم برای جبران بخشی از کمبود آب شهر زاهدان را آغاز کردیم که در این راستا در گام نخست فاز چهارم آب شیرین کن زاهدان با ظرفیت ۱۵ هزار متر مکعب در شبانه روز که ۱۰ هزار متر مکعب آن آماده است، راه اندازی شد که با احتساب هر متر معکب برای یک مشترک در تابستان، این پروژه مشکل ۱۵ هزار خانوار را حل می کند.

مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان ادامه داد: دومین و شاخص ترین پروژه کوتاه مدت تنش آبی، طرح تأمین آب اضطراری شهر زاهدان از دشت حرمک با عملیات حفر و تجهیز ۶ حلقه چاه و اجرای ۲۳ کیلومتر خطوط جمع‌آوری و انتقال، ۴۸ کیلومتر خطوط انتقال نیرو و بهره گیری از قطعات اجرا شده‌ خط دوم انتقال آب از چاه نیمه به زاهدان و افزایش ظرفیت تأمین به میزان ۲۵۰ لیتر در ثانیه است که با توجه به عدم تخصیص اعتبار در سال ۹۹ این طرح مطابق برنامه زمان‌بندی تکمیل نشد.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شرکت آب و فاضلاب صرفه جویی در مصرف آب لیتر در ثانیه انتقال آب چاه نیمه شهر زاهدان کوتاه مدت تأمین آب کمبود آب پیک مصرف تنش آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۴۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰۰۰ کمبود ماما در مقابل ۳۰۰ مجوز استخدام

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه محمدبیگی، افزود: متأسفانه کمبود ماما در کشور همچون کادر پرستاری در شیفت‌های سنگین این گروه خود را نشان داده است و منجر به استهلاک، خستگی کادر مامایی شده است و همین مسئله عاملی بر کاهش کیفیت کار ماماها در کشور است.

وی گفت: مامایی یکی از مشاغل ارزنده در جهان هستی است، رشته مامایی به دلیل اینکه سلامت مادر و کودک را به ارمغان می‌آورد بسیار ارزشمند است، ارتقای سلامت مادران و کودکان، ترویج فرزندآوری و تغذیه به واسطه شیر مادر، جلوگیری از مرگ مادر، کودک و آموزش مراقبت‌های دوران بارداری معمولاً به واسطه این گروه حساس رشته پزشکی انجام می‌پذیرد.

محمدبیگی با اشاره به کاهش جمعیت ایران در سال‌های آینده، افزود: ایران تنها کشور دارنده جایزه کاهش جمعیت در جهان است، در قانون جوانی جمعیت به صورت ویژه به کمبود ماما در کشور اشاره شده، یعنی به ازای هر دو زایمان فعال باید یک ماما در کشور وجود داشته باشد؛ متأسفانه به دلیل کمبود ماما در بیمارستان‌های کشور این بند قانونی اجرایی نمی‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس، با بیان اینکه قرار بود امسال حدود ۳۵۰۰ ماما در کشور استخدام شوند، اظهار داشت: در ظرفیت پذیرش و استخدام وزارت بهداشت تنها حدود ۳۰۰ ماما در کشور ثبت شده بود، چرا باید میزان جذب و استخدام ماما به رغم نیاز کشور کم باشد.

کد خبر 6096249 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • اهدای ۴۴۰۹ سری جهیزیه به نوعروسان هرمزگانی
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم+ فیلم
  • کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • بند قانون جوانی جمعیت به دلیل کمبود ماما اجرا نمی شود
  • ۹۰۰۰ کمبود ماما در مقابل ۳۰۰ مجوز استخدام
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد
  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است